Nu är de hemma!

Onsdagen och Torsdagen ägnades åt att städa stallet och fixa.

Idag kom mina två små pärlor hem. :) Så underbart skoj att ha dem hemma. De verkade dessutom att trivas i sina nya boxar! Lovar att det kommer upp lite bilder i morgon. ;)

/Martina

Hoppning

Igår måndag hann jag tyvärr inte med att göra något inlägg. Började tidigt på jobbet så jag kunde ta ledigt några timmar mitt på dagen så min lilla häst kunde få nya skor. Blir ju lite problem när man ska åka till stallet med en enkelresa på fem mil. Ska bli skönt att flytta dem så det blir lite närmre. Söker ni stallplats i Linköping så är absolut Hjulsbro ryttarförening ett alternativ! :) Väldigt trevligt stall!

Åter till skorna. Ny hovslagare så får se hur det funkar. Uppdatering i ämnet kommer!

Och idag. Tisdag. Hoppträning igen. En helt underbar hoppträning där både jag och Shariff fick träna. Uppvärmning med markbomar och fältsits. verkar kanske enkelt men gud vad det känns i benen efter ett tag. :) Sen var det dags att hoppa fram lite. Hoppade en liten serie som började med travbommar. Först in i trav sedan fortsatte vi hoppa den med galoppbommar framför. Trots liten tvekan från mig så låg faktiskt det sista av de tre hindrena på 85 cm. Kanske inte så högt i mångas ögon. Men för mig och Shariff var det rekord!

Vi avslutade med en lägre bana med lite olika hinder, bland annat en kombination, böjda spår med mera. Blev några vägringar då Shariff inte hann med att tänka i galopp. Men bara man travar emot så funkar det. Han måste komma precis rätt för att han ska klara av att hoppa i galopp. Där märks det att jag måste bli mycket mer rutinerad... men kul när man märker såna framsteg!

Ett stort plus är att jag för första gången fick tränsa Shariff i transporten utan att han skulle bråka. :) Skoj när man märker stora framsteg.

/Martina

Lördag + Söndag

Fullt upp denna helg. Tyvärr inte så mycket tid för bloggning.

Nästan hela Lördagen bestod av domarmöte inför säsongen. För er som undrar så dömer jag motorsport ochinte hästsport ;). Där efter vart det stallet och en fin tur på Shariff. Barbacka i solnedgången med lite backträning. Brukar försöka med att klättra i alla gångarter i lugnt tempo. Som vanligt skötte sig Shariff kalas. Försökte mig även på att börja på att ta ut hans torvmaterial i boxen inför fredagen... Men efter tre kärror insåg jag att det var lika bra att vänta. Tvättade även Shariffs grå daskiga svans. Den blev väldigt vit och vacker. :)

Söndag. Väldigt mycket som hänt idag. Anette hjälpte mig med Shariff idag så blev att åka och kika på när Ylva (ponnyflickornas.blogg.se) hoppade. Därefter åkte vi till Sharpman för att shoppa loss lite. Kom hem med lite av det jag skulle och lite av det jag inte skulle ha! Köpte bland annat ett par nya ridbyxor, metallkrokar, grimmskaftoch en hel del annat. :) Som vanligt är jag urkass på bilder men jag får väl försöka bättra mig.

Efter shoppingen åkte vi hemåt för att pyssla om mina två mindre ponnier som står hos mina föräldrar. Dit jag snart ska flytta araberna. ;) Kan säga att de lämnade en hel matta av hår efter sig! Så efter borstning, klippning och kamning så var de rätt fina. Så vi tog en sväng med dem Jag ledde Melissa och Ylva red Dimbo. Vackert i det härliga vädret! Eftersom vifortfarande kände oss sugna på att hitta på något att göra började vi städa ur sadelkammaren inför hemkomsten av de nya hästarna... Längtar som tusan dit!

Det var väl lite kort om min helg. Vad har ni gjort i helgen? :)

/Martina

Förvånad!

Ganska underhållande eftermiddag måste jag säga. Trots att jag var sjuk bestämde jag mig för att åka in till Tornby för att fixa en present åt min stora syster som fyller på tisdag. :) Hon bor ju nere i Malmö så mor min som ska ner dit i morgon får ta med presenten. ;)

I tornby vart det även ett besök på apoteket för att ta ut Shariffs medicin och besök på hööks för att inhandla diverse väl behövliga hästartiklar. ;) Två nya reflex grimmor till små ponnierna, lite borstar, gummikrokar, ringar till uppspänning m.m...

Sen bar det av mot stallet och min älskade Shariff. För er som inte vet står han ännu kvar i Linköping. Direkt efter insläppet var det tags för att rida lite. Några små hinder var uppställda så vi hoppade lite smått. Han var pigg men ofokuserad. Det märktes tydligt... Idag vart jag förvånad... någon måste satt en lina i Shariffs svans och fäst i staketet. För det tog tvärstopp framför ett trettio centimeter högt hinder. Det var bara det att jag hoppade hindret! Har aldrig åkt av honom innan... Eller jo det har jag men den gången räknas inte!
Ivart fall så gick det bra och det får bli tårta på stallmötet på tisdag som min publik mycket väl påpekade. ;) Jennifer avslutade med att hoppa lite grann på honom med. :) Såg fint ut!

I morgon bär det av till Linköping för domarmöte med Svemo. Hoppas jag orkar mig igenom hela dagen. Är allmänt slut nu så det blir att krypa ner strax!

/Martina 

Paddock

Har börjat städa undan lite nu. Inte alls för mycket kvar att göra. Någon frivillig som kanske vill hjälpa till att städa sadelkammaren? Så mycket saker man kan samla på sig under alla år.
Var uppe och mätte paddocken tillsammans med far min för att se och planera hur det ska bli. Mycket som ska göra i vårdagarna. :) Bara skoj att det händer lite!

Planeringen är väl att det ska bli en paddock med storleken 20x40 för hoppningsvis kanske den blir lite längre ändå. Men den storleken duger gott och väl! Vilken storlek på paddock, ridhus eller bana föredrar ni?

/Martina

Rastlös

Klockan är bara nio än och jag är redan rastlös. Är det alltid lika jobbigt att vara hemma och va sjuk? Vid fyra snåret blir det att åka in till stan för att ta insläppet och att fixa med Shariffen. Men fram tills dess?

Hmm... Om jag nu orkar så ska jag satsa på att storstäda stallet för nästa fredag kommer min två vackra skimlar hem. :) Jiho! Längtar som tusan dit. Det får nog helt enkelt bli det som jag kommer att pyssla med idag. Är ju så vackert väder idag så synd att sitta inne och glo.

/Martina

Torsdag - Hästlös dag

Torsdagar har varit min lediga dag nu ett par månader då Anette har hjälpt mig. Har varit till stor hjälp senaste tiden då jag flyttat och byggt om stall. Snart så kommer jag ju ha två hästar på heltid så då blir det fullt upp! Vilket kommer bli super kul. Sitter fortfarande och funderar på hindermaterial och har kommit fram till att till en början får jag bygga lite själv. Jag menar så svårt kan det ju inte va? ;)

Haha...

Idag var Urban här och drog om lite el i stallet. Vart riktigt bra! Tyvärr mår jag fortfarande skit så orkade inte med att göra så mycket. Hoppas bara smärtani halsen kan släppa så man kan äta ordentligt igen. Utlovade några bilder på Shariff så här kommer några på min fina häst.



Några bilder från sommaren 2011. :)

/Martina

Onsdag

Jahopp min tillfälliga header blev ganska bra iallafall! Hoppas på att kunna ta nya bilder snart så det blir en lite bättre header. :) Tack Ylva på ponnyflickornas.blogg.se för hjälpen!

Idag var jag tvungen att ställa in kvällens dressyrträningen. Så ont i halsen, öronen och allmänt förkyld som jag var hade jag inte orkat mer än några minuter. Dessutom vart det övertid på jobbet så istället vart det att pyssla om Shariffen och bara mysa. Men av någon anledning var han tjurig idag. Efter lite lek i paddocken hade jag helt plötsligt en mycket gladare häst. :)

Tänkte försöka se om jag kan lägga upp lite bilder på Shariff och mig så småningom!

/Martina

Hoppträning

Hände mycket igår. När jag kom till stallet visade det sig att Shariff hade tappat en sko. Vilket han aldrig gjort förut. Så jag plockade helt eneklt av den andra med (med lite hjälp av två snälla grabbar)... Eftersom ingen hovslagare kunde komma nrämsta tiden. I vart fall så ska han ju skos om på måndag. Egentligen skulle Shariff kunna gå oskodd men nu sliter han lite väl mycket på sina tassar så han har skor på alla fyra.

Sen upptäckte jag eksemet under svansen har blivit värre igen... Har ingen aning om vad det kan bero på eller varför. Veterinären jag prata med kunde inte heller säga vad det var. Så just nu är det bara tvätta rent och smörja och hoppas på det bästa!

Och nu till dagen! Hoppträning stod på schemat. Med en superladdad Shariff började det i allafall skaplig och träningen gick ju faktiskt helt okej. Trots allt är det ju bara ca sjätte gången vi tränat för Lars-Eric. Har väl hoppat totalt ett tio tal gånger på Shariff så vi är helt klart på god väg. :) Vi hoppade en liten bana som både inne höll två kombination och tre kombination och en hel del andra luriga hinder. Men verkligen lärorikt!

Dock är mitt självförtroende inte för högt och behöver jobba med att bli bättre på att visa vägen! Men nu ska jag sova så jag orkar gå upp och jobba...

/Martina

Måndag

Denna dag har verkligen bara rusat förbi. Har tagit en fika med bror och far. Snart bär det av mot Linköping och stallet. Hade tänkt mig en promenad alternativt en vilo dag för Shariff idag. Dessutom blåser det ganska rejält ute och att rida ut på Shariff själv kanske inte är att föredra... :)
Räknar ner nu mot första april. Hoppas verkligen att jag kan flytta hästarna då! Är ju tyvärr så långt att pendla in till stan varje dag.
/Martina

Hindermaterial?

Har kikat runt efter att hitta något vettigt hindermaterial. Har ju inte lust att slänga ut allt för stora summor och de allra flesta företag tar ju bra betalt. Någon som har bra tips på var man kan få tag i vettigt hindermaterial till bra pris?

Skulle i allafall behöva ett startpaket med ett antal hinderstöd och bommar.

Kom gärna med förslag!

Stallbygge

Denna trevligt duggregnande söndag har jag tillbringat min dag med att bygga stall. Målet för dagen var att få upp väggarna till de två boxarna som skulle byggas. Så vid elva tiden på förmiddagen satte jag och farsan igång med att bygga. Med ett uppehåll på någon timma för lunch så höll vi på fram till sju tiden.
Trots att man inte alltid är så händig och i vissa fall även klumpig så lyckades jag i allafall dra några strån till stacken. Så det blev mera klart än vad vi trott! :)

Bilder får väl komma när stallet väl är klart ;)

I morgon är det måndag igen och jobb...!

/Martina

Välkomna!

Trevligt att ni hittade hit! Vem är jag då som driver denna blogg? Mitt namn är Martina och som i så många andra bloggar kommer denna handla om hästar. Kanske delvis om mitt liv om nu detta är intressant! Haha. Jag jobbar som Cnc-operatör och min fritid kretsar i stortsett bara kring hästar.

Min egen häst är en arab som heter Shariff, han är 15 år gammal och vi är på väg att utvecklas tillsammans. Inom en snar framtid så kommer jag även ta en annan arab vid namn Larka ox på foder.

Det var lite kort om mig. Antagligen får ni reda på mer efter hand. ;)

//Martina

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0